GZ-4 Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności – charakterystyka, źródła występowania, metody kontroli i zapobiegania
Szanowni Państwo,
Bezpieczeństwo żywności jest priorytetem na każdym etapie jej produkcji. Istotna jest znajomości źródeł występowania metody kontroli jak i zapobiegania zagrożeniom mikrobiologicznym w produkcji żywności. Przedstawimy zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i przetwórstwie żywności, omówimy miejsca ich występowania, wskażemy narzędzia i techniki ich kontroli oraz zapobiegania ich występowaniu podczas produkcji, dystrybucji i przechowywania żywności. Zapoznamy Państwa z najnowszymi trendami w dziedzinie kontroli zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności.
Na szkolenie zapraszamy pracowników laboratoriów mikrobiologicznych, osoby kontrolujących, jakość produkcji, oraz wszystkich zainteresowanych tematyką.
Wykładowca – mikrobiolog praktyk, ekspert w obszarze diagnostyki mikrobiologicznej żywności, ekspert techniczny i audytor wiodący systemu zarządzania laboratorium mikrobiologicznym wg normy PN-EN ISO/IEC 17025, wieloletni trener szkoleń w obszarze mikrobiologii żywności, diagnostyki mikrobiologicznej żywności, prawa żywnościowego, systemu zarządzania w laboratorium mikrobiologicznym, zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji, dystrybucji i przetwórstwie żywności.