GZ-3 Wymagania normy PN EN ISO 11133 w laboratorium mikrobiologicznym – przygotowanie i kontrola jakości pożywek
Szanowni Państwo,
Gdańska Fundacja Wody zaprasza na szkolenie podczas którego zostaną omówione wymagania normy PN-EN ISO 11133 w laboratorium mikrobiologicznym dotyczące przygotowania, postępowania i kontroli jakości pożywek mikrobiologicznych. Przedstawimy techniki produkcji pożywek, operowania ze szczepami wzorcowymi drobnoustrojów oraz sposoby przeprowadzania kontroli fizycznej i mikrobiologicznej jakości pożywek.
Szkolenie skierowane jest do pracowników laboratoriów mikrobiologicznych.
Wykładowca – mikrobiolog praktyk, ekspert w obszarze diagnostyki mikrobiologicznej żywności, ekspert techniczny i audytor wiodący systemu zarządzania laboratorium mikrobiologicznym wg normy PN-EN ISO/IEC 17025, wieloletni trener szkoleń w obszarze mikrobiologii żywności, diagnostyki mikrobiologicznej żywności, prawa żywnościowego, systemu zarządzania w laboratorium mikrobiologicznym, zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji, dystrybucji i przetwórstwie żywności.
uwaga osoba do kontaktu – Elżbieta Kiejno tel. 691 114 312 nowy adres maila ela.k@gfw.pl