E-340 Sensoryka dla początkujących – badania smaku i zapachu wody krok po kroku
Zakres szkolenia:
-Wymagania przepisów prawnych w zakresie badania smaku i zapachu w wodzie
-Podstawowe pojęcia i zjawiska w badaniach sensorycznych
-Metody badania smaku i zapachu wg normy PN-EN 1622:2006 – szczegółowe omówienie i przykłady:
* Metoda jakościowa
* Metody ilościowe
-Zapisy, obliczenia, wyrażanie wyników badań
Szkolenie kierujemy do osób początkujących, wykonujących analizy sensoryczne w laboratorium badania wody.
Harmonogram: 10.12.2024, godz. 09:00 – 11:30
Szkolenie kierujemy do osób wykonujących analizy sensoryczne
Prowadząca: Katarzyna Szczepanek, Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. z o. o.
Uzupełnieniem tego szkolenia w ramach Sensoryki dla poczatkujących jest szkolenie:
E-342 Praca z danymi w badaniach sensorycznych – prowadzenie zapisów, interpretacja wyników, najczęściej popełniane błędy w pracowni sensorycznej
Dla osób zgłaszających się na oba szkolenia w dniu 15.02.2024 koszt obu szkoleń : 740 zł netto
Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)