E-236 Sensoryka dla początkujących. Analizy sensoryczne w laboratorium badania wody
Zakres szkolenia:
-Wymagania przepisów prawnych w zakresie badania smaku i zapachu w wodzie
-Podstawowe pojęcia i zjawiska w badaniach sensorycznych
-Metody badania smaku i zapachu wg normy PN-EN 1622:2006 – szczegółowe omówienie i przykłady:
* Metoda jakościowa
* Metody ilościowe
-Zapisy, obliczenia, wyrażanie wyników badań
Szkolenie kierujemy do osób początkujących, wykonujących analizy sensoryczne w laboratorium badania wody.
Harmonogram: 03.02.2022, godz. 8.00 – 10.00
DZIEŃ Z SENSORYKĄ:
I E-236 SENSORYKA DLA POCZĄTKUJĄCYCH
Analizy sensoryczne w laboratorium badania wody
godz. 8.00 – 10.00
II E-237 KOMPENDIUM WIEDZY KOORDYNATORA
Wdrożenie metod sensorycznych w laboratorium badania wody
godz. 10.30 – 12.00
III E-238 SENSORYKA DLA ZAWANSOWANYCH
Potwierdzanie ważności wyników i działania doskonalące w pracowni badań sensorycznych
godz. 13.00 – 14.30
Zniżki dla osób zgłaszających się na więcej niż jedno szkolenie – szczegóły w karcie zgłoszenia.
Prowadząca: Katarzyna Szczepanek, Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. z o. o.
Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)